18 januari 2016

En del av Gud - den helige Ande


Jesus sänder den Helige Ande

Jesus släpper lös duvan
Duvan - Helige Andes symbol
Foto: Agnes Sanford

Jesus sände Hjälparen den helige Ande till oss efter det att Han hade farit till Himlen och det var ett löfte som blev uppfyllt då den världsvida Andeutgjutelsen skedde på Pingstdagen. Det är genom denna Ande pånyttfödelsen sker med de kristna och välsignelser och gåvor börjar flöda i rikligt mått och för oss ännu närmare Jesus Kristus. Han hjälper oss till att vara trygga i denna oroliga värld och vägleder; ger oss visdom och kunskap om den smala vägen. Det är inte bara i bön eller en speciell byggnad eller plats Han finns utan det är överallt där vi rör oss och finns till i denna värld.

Den helige Ande utgjuts på pingstdagen

Apostlagärningarna 2:1 När pingstdagen hade kommit var de alla samlade. 2 Då kom plötsligt från himlen ett dån, som när en våldsam storm drar fram, och det fyllde hela huset där de satt. 3 Tungor som av eld visade sig för dem och fördelade sig och satte sig på var och en av dem.
Är du frälst så har du också den Helige Ande inom dig och det är det underbaraste med det kristna livet. Det är därför viktigt att vi lär oss att lyssna på vad Anden vill säga oss och följa den väg som Anden visar oss. Den vägen är inte bred, utan den vägen är smal och bygger på Guds Ord och sanningen. Som överlåten kristen får du del av Andens alla välsignelser och gåvor, men framförallt en nära relation med Jesus Kristus. Det är genom Anden vi förvandlas till att efterlikna Jesus som Hans lärjungar, vilket är en pågående process under hela detta jordiska liv och en förberedelse för det himmelska.

-

(Fadern, sonen och den helige Ande.
Utgör byggstenarna inom den kristna tron.
Han finns alltid bland oss och är en del
av treenigheten. Att känna in honom är lätt.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig

Mitt foto
Skellefteå, Västerbotten, Sweden
Känd fashionista, småbarnsmamma och bloggerska. Har passion för stil, mode, trender, skönhet och resor. Bloggar även om mitt familjeliv som singelmamma. Även lite mat- och dryckestips kan dyka upp mellan varven då jag jobbar inom restaurangbranschen. Född och uppväxt i Skellefteå med rötter från sydostasiatiska Indonesien och Sverige, bor i Skellefteå. Driver en populär blogg med minst 2000 unika läsare. För kontakt maila mig på: Cindy_Hedberg@hotmail.com. Instagram: Cindy_Hedberg, Cindys_Mode. Snapchat: Cindy_Hedberg. Massa kärlek /C