18 juni 2016

Mitt stjärntecken 11 sept. 1989

Jungfrun

Om Jungfrun
  • Jungfruns tidsperiod: 24 augusti till 22 september
  • Plats: Zodiak
  • Sjätte planeten: Merkurius
  • Kvalitét hos Jungfrun: Föränderlig
  • Polaritet hos Jungfrun: Negativ
  • Känsligaste kroppsdelen: Magen
  • Elementet: Jord
Vad innebär elementet Jord?  Det som brukar sägas om Jordens element är att det är starkt förknippat med människans ursprung. Det finns även de som pratar om moder jord. I en del myter skapas människan ur just jord och vid begravningar så återbördas ofta människor till just jorden. De tecken som har Jord som element är Stenbocken, Oxen och Jungfrun. Gnomen anses vara Jordens elementarande. Gnomen är i gammal folktro en liten upptågslysten varelse, som måste blidkas med gåvor. I de nordiska länderna handlade det om den lilla tomten.Gnomen beskyddade tomten, men fick han inte en skål med gröt, så blev han elak. Egenskaper är stabilitet, praktiskt läggning, ansvarsfullhet och även melankoliskhet. Nyckelorden för det här tecknet är höst, mjälte, vuxenhet och svart galla.
En person som är född i Jungfruns tecken kan kännas igen för att hon eller han är en riktig arbetsmyra, både på jobbet och i hemmet. Jungfrun tycker om ordning och rutiner. Tecknet är plikttrogen och får mycket gjort, men det är ingenting som Jungfrun behöver annonsera ut för alla, utan det sker i det tysta. En Jungfrun är strävsam och har en tendens att ibland ta på sig mer arbetsuppgifter än vad personen behöver. Kalendern är ofta fullbokad och det kan även vara i ärenden där jungfrun ska hjälpa de som behöver. Tecknet är väldigt hjälpsam.
Renhet är viktigt för Jungfrun. Det gäller det mesta – hem, kropp och själ. Jungfrun tycker om att ha det välstädat hemma och gärna med bra förvaringsmöjligheter. Välbefinnande överlag är viktigt för det här tecknet. Likaså god framförhållning. Jungfrun är mycket praktisk och inga detaljer lämnas åt slumpen. Vill du ha en god resurs i arbetslivet, som sköter sina uppgifter med största noggranhet, så är Jungfrun personen man ska anställa. Samma sak gäller i hemmet. Jungfrun har stor ansvarskänsla och är mycket pålitlig.
Som person är Jungfrun en rätt lågmäld person. Jungfrun har inget behov av att skrika högst eller synas mest. Tecknet har hur mycket tålamod som helst, är jordnära, gärna sparsam, lite försiktig av sig och strävar gärna efter perfektion. Jungfrun kan även vara väldigt självkritisk, men ställer gärna upp för andra, utan att förvänta sig någonting tillbaka. Det är så Jungfrun är. Har ett stort omtänksamt hjärta.
Vad bör Jungfrun arbeta med? Eftersom Jungfrun är noggrann och analytisk av naturen, så passar yrken som innehåller dessa egenskaper. Det kan vara jobb som lärare, en ekonom, utredare av något slag, revisor, kurator, hälsokonsult eller liknande områden.
Sammanfattningsvis om Jungfruns egenskaper. Jungfrun har många bra egenskaper som att vara effektiv och praktisk. Du kan alltid lita på en jungfru. Tecknet är väldigt omhändertagande och omtänksam. Jungfrun tycker om att ta hand om sig och klär sig väl. Till sättet är hon eller han roligt och charming. Hälsa ligger Jungfrun varmt om hjärtat och personen är både analytisk och intelligent.
Några mindre bra egenskaper hos tecknet Jungfrun är att personen är mycket pedant och en perfektionist. Det kan vara jobbigt för omgivningen. Jungfrun är även hypokondrisk och lite ängslig av naturen. En del kan till och med kalla Jungfrun för att vara en gnällspik och för att vara avvisande.
Jungfruns ekonomi. Det finns ett kännetecken för de jungfrur som är födda i tidsperiodens första tio dagar och detta är att dessa personer vill ha fler saker, än vad de tjänar pengar till. Detta beror på inflytande från solen som är härskarplanet över ditt femte solhus. De som är födda efter det tio dagarna har även de svårt att tjäna de riktigt stora pengarna. Det beror på att Saturnus inflytande är lika starkt i deras horoskop. För Jungfrur födda under några av de tio sista dagarna, ser det annorlunda ut för. De här personerna har fått mer av Oxens egenskaper och de brukar dra till sig pengar. Jungfrur tjänar pengar i rätt miljö.
Jungfruns kärleksliv. Jungfrun kan ha svårt att visa sina känslor öppet. Detta beror på att dessa är så starkt Saturnus-orienterade. Det innebär att det här tecknet föredrar att dölja sina känslor, framför att visa dem. Trots det har jungfrun en romantisk natur. Den tilltalas dock mer av mental stimulans, än av fysiska manifestationer. Det här är mest vanligt hos jungfrur födda i andra halvan av tecknet. Där har horoskop ett starkare inflytande från Saturnus. Det finns även sidor av tillgivenhet. De sidorna inspireras av Venus och de jungfrur som är födda under de tio sista dagarna i tecknet, visar oftast den här sidan.
Jungfruns hälsa. När det gäller jungfrun, så härskar tecknet för tarmsystemet. Nerverna däremot, står under Merkurius kontroll, vilken är jungfruns härskarplanet. Med dessa två i åtanke, så är vad en jungfru äter och vilken mental attityd en jungfru har, det som i slutändan är avgörande för helhets hälsan. Det gör att det är viktigt för en jungfru att utesluta socker och stärkelserik mat, samt motionera regelbundet. Det är viktigt för en jungfru att sätta sig vid matbordet utan känslor av irritation. De här nervspänningarna kan störa matsmältningen och även ge magsår.

(Kursiverat de delar jag tyckte stämde in extra bra.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig

Mitt foto
Skellefteå, Västerbotten, Sweden
29-årig småbarnsmamma och bloggerska som har passion för stil, mode, trender, skönhet och resor. Även lite mat- och dryckestips kan dyka upp mellan varven då jag jobbar inom restaurangbranschen. Född och uppväxt i Skellefteå med rötter från sydostasiatiska Indonesien och Sverige, bor i Skellefteå. Driver en populär blogg med minst 2000 unika läsare. För kontakt maila mig på: Cindy_Hedberg@hotmail.com. Instagram: Cindy_Hedberg, Cindys_Mode. Snapchat: Cindy_Hedberg. Massa kärlek /C